Vas YouTube oglasi motijo?

Tokrat bomo govorili o YouTube video oglasih.

Poznamo več vrst video oglasov, kot so: skipabble, non-skippable in bumper oglasi, njihovo predvajanje pa v veliki meri določi avtor videa, ki si ga trenutno ogledujemo. Bumper oglas se zavrti izključno pred samim začetkom predvajanja videa in traja do 6 sekund, skippable in non-skippable oglasi se lahko predvajajo pred, med in po ogledu videa na YouTubu. Točen čas pojavjanja oglasov določi avtor videa.

Popularni posnetki (predvsem z blog vsebinami) lahko vključujejo ogromno število oglasov, ki gledani video prekinejo in gledalcu za 5-20 sekund vzamejo fokus. Tokrat govorimo o teh prekinitvah.

Danes se sprašujemo tole: Bi si raje ogledali video brez oglasnih prekinitev?

YouTube ponuja možnost ogleda vseh oglasov skupaj takoj na začetku, nato pa si lahko želeni video ogledate neprekinjeno. Ob pogostem ogledu YouTube posnetkov (ki vsebujejo oglase) vas YouTube s prijaznim sporočilom vpraša: “Group ads for fewer interruptions?” Če boste izbrali to opcijo, se bodo vsi oglasi predvajali v enem združenem delu, nato pa si boste lahko video ogledali neprekinjeno.

Ne spreglejte tudi:  Trije najpogostejši razlogi, zakaj vaš načrt digitalnega marketinga ne dobi podpore v podjetju

Na televiziji in radiu nimamo možnosti preskakovanja oglasov (razen takrat, ko vsebine gledamo s časovnim zamikom ali premaknemo kanal), zato smo kar nekako navajeni na oglasni blok (ponavadi je to čas za dolgo pot do hladilnika in nazaj), YouTube pa dojemamo kot nekakšen kanal, kjer lahko do vsebin dostopamo kadarkoli in imamo celotno kontrolo nad njenim prikazovanjem.

YouTube oglasi so vedno pogostejši, saj je kanal postal sinonim za prostor, kjer najdemo dobesedno vse informacije (od kuharskih receptur do razlag vesoljske tehnologije), zato je zelo privlačen tudi za nas, oglaševalce. Rezultat je jasen – vedno več oglasov, saj je Google (lastnik YouTuba) oglaševalcem zelo naklonjen.

Ravno zato za vas, gledalce, ponuja opcijo združevanja oglasov, nekakšen kompromis med serviranim oglasom in nemoteno vsebino.

Se vam zdi to smiselno? Bi si radi zaporedoma ogledali oglas za avto, mačjo hrano in stanovanjski kredit?

Seveda YouTube gledalcem, ki si oglasov ne želijo ogledati, ponuja tudi plačljivo opcijo YouTube Premium (za 7,19 €/mesec) – le da avtorji videa dobijo “manjši delež” tega denarja, kot bi ga dobili z umestitvijo rednih oglasov.

Ne spreglejte tudi:  Orodja, ki jih mora poznati uspešen oglaševalec

Vas YouTube oglasi motijo? Jih je preveč?

Ali morda niso relevantni za vas?

Pridite k nam na kavo!

    Oglasite se nam lahko tudi preko hitrega obrazca:    Oznake:, , , , , , , ,

    Read Also