Se obeta konec dobe influencerjev? Vse kaže, da bo Instagram ukinil prikaz števila všečkov objave. Kako bodo potezo občutile “insta-zvezde”?

Kdo ne bi želel imeti vojske podpornikov, prejemati raznih ugodnosti in sponzorskih sredstev? Biti influencer je po mnenju mnogih sanjska služba. Se kariere influencerjev bližajo koncu?

Tech Crunch razkriva prototip Instagramovega dizajna, ki bi lahko zamajal uspešne kariere mnogih influencerjev. Instagram bo po novem oblikovan tako, da všečki posamezne objave ne bodo več vidni. To pomeni, da oboževalci influencerjev ne bodo več videli, koliko všečkov so zbrale objave zvezdnikov.

Razlog za ukinitev prikaza všečkov bi lahko bila želja, da bi se uporabniki Instagrama bolj osredotočili na vsebino in ne več toliko na število všečkov. Pri Instagramu pravijo, da želijo sledilce spodbuditi k všečkanju objave zaradi njene vsebine, ne pa zaradi števila všečkov, ki ga objava ima.

V testnem obdobju bodo prikazovanje omejili tako, da bo število zbranih všečkov vidno samo avtorju objave. Dosedanji ‘like count’ bo zamenjan z ‘liked by [ime nekoga, ki mu slediš] and others’. Ker bo število zbranih všečkov vidno samo avtorjem objave, bo oboževalcem in podjetjem dejansko zelo težko oceniti popularnost določenega spletnega influencerja. Informacije o popularnosti influencerja bi sicer lahko pridobili iz števila sledilcev, vendar ta podatek pogosto zavaja, saj je število sledilcev možno umetno ustvariti.

Ne spreglejte tudi:  Kateri so ključni pogoji sponzorskega dogovora / pogodbe?

Novost na Instagramu bo najbrž precej vplivala na uspešnost influencerjev, saj je število všečkov pri objavah neposreden indikator njihove popularnosti in dosega.

Vas zanima več? Pridite k nam na kavo!

    Oglasite se nam lahko tudi preko hitrega obrazca:    Vir: DailyMail.co.uk / Pexels

    Read Also