Priročnik za muzičarje! – PROMO PACK

Concert pack je mapa z zbranimi materiali, ki jih organizator potrebuje za dobro pripravo na naš dogodek. Poleg tehničnega in hospitality riderja, ki smo ju obdelali v drugem videu, moramo v concert pack vključiti še nujno potrebne promocijske materiale.

PROMO PACK

V promo pack vključimo vse promocijske materiale:

 • uradne promocijske fotografije v visoki (cca 3 MB in več) in nizki resoluciji (do 1 MB),
 • biografijo izvajalca,
 • opis programa,
 • povezave do videospotov, objavljenih na omrežju YouTube,
 • povezave do uradne spletne strani ter družbenih omrežij izvajalca.

Paziti moramo, da so vsi materiali aktualni in lepo urejeni.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je prenesi-prirocnik-za-muzicarje.png

Pri promocijskih fotografijah ne smemo pozabiti pripisati imena fotografa. Poleg uradnih tekstov z opisi lahko dodamo še odstavek, v katerem izpostavimo atraktivnost odrske izvedbe. Zakaj je za publiko pomembno, da ne zamudi našega nastopa? Kaj nepozabnega smo za njih pripravili tokrat?

V primeru, da band organizatorju ne pošlje ustreznega promo packa ali pa materiale dostavi prepozno, se najpogosteje zgodi naslednje: nejevoljen organizator odvihra na splet, kjer najde nekaj naših starih fotografij in opisov banda izpred nekaj let. Vse to nato uporabi v spletnih najavah našega koncerta, na plakatih, ki jih obesi po mestu, objavi na družbenih omrežjih in drugje. Si tega res želimo?

Ne spreglejte tudi:  Naj bo leto 2021 takšno, kot si ga želite. Naše bo nasmejano!

DODATNO

Če želimo organizatorju olajšati delo, mu lahko vnaprej pripravimo in pošljemo izpolnjen obrazec SAZAS, ki ga bo po izvedenem koncertu posredoval omenjeni organizaciji. Organizatorji so posebno veseli, če se potrudimo in za njih posnamemo video povabilo na naš koncert.

Skrbno pripravljen concert pack bo organizatorju olajšal pripravo dogodka, pri promociji in na dogodku pa ne bo prihajalo do neljubih situacij.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je prenesi-prirocnik-za-muzicarje.png

PRIROČNIK!

Še vedno je na voljo naš Priročnik za muzičarje, v katerem lahko poleg tehničnega riderja in osnutka pogodbe za nastop najdete tudi seznam za pripravo concert packa ter nekaj drugih hudih namigov.

Če želite več informacij ali mogoče potrebujete nekoga, ki vam bo pri vseh omenjenih stvareh pomagal, vas vabim, da pridete k nam na kavo in pogovor.

Pridite k nam na kavo!

  Oglasite se nam lahko tudi preko hitrega obrazca:  Zanimivo za vas:

  Ne spreglejte tudi:  Bodite prepoznavni pri komuniciranju.

  Read Also