Priročnik za muzičarje! – LOGISTIKA

O pripravi tehničnega in hospitality riderja smo se že pogovarjali, tokrat pa bomo govorili o logistiki priprave na koncert.

POGODBA

Tudi v primeru, ko organizatorja dogodka dobro poznamo, je pomembno, da vse bistvene zadeve razčistimo pred dnevom koncerta. Določimo uro in trajanje nastopa ter čas našega prihoda. Vsak telefonski pogovor čimprej pretvorimo v poslan mail, za katerega zahtevamo potrditev s strani naročnika.

V vsakem primeru je priporočljivo, da za vsak nastop sklenemo uradno pogodbo z naročnikom. Pogoj za to je, da imamo urejeno pravno podlago za sklepanje poslov. V pogodbi definiramo način izvedbe in honorar, ki ga bomo prejeli za nastop, opredelimo pa tudi pogoje odpovedi dogodka.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je prenesi-prirocnik-za-muzicarje.png

PROMOCIJA

Kot izvajalci moramo čimprej poslati promocijski material, s katerim bo lahko organizator poskrbel za dobro promocijo dogodka. Med promocijski material spadajo naše uradne fotografije, biografija, povezave do spletnih mest in podobno. O tem podrobneje govorimo v drugem videu.

Za promocijo dogodka ne skrbi samo organizator – tudi kot izvajalci se moramo z objavljanjem na družbenih omrežjih potruditi, da bo dogodek primerno izpostavljen in karseda odmeven. Organizatorji bodo takšne aktivnosti zelo cenili in bodo želeli tudi v prihodnje sodelovati z nami.

ORGANIZACIJA EKIPE

Velikost naše ekipe je odvisna od potreb produkcije in višine honorarja. Na podlagi teh dejavnikov presodimo, koga bomo angažirali in kdaj. Navadno se bandi najprej odločijo za lastnega tonskega tehnika in šoferja, kasneje pa po potrebi vključijo še lučkarja, odrske tehnike, osebo, ki prodaja merchandise …

Ne spreglejte tudi:  Kaj pravzaprav so spletni piškotki?

PREVOZ IN PRIHOD NA PRIZORIŠČE

Pred dnevom dogodka moramo uskladiti organizacijo prevoza oseb in opreme. Če je le mogoče, se na nastop odpeljemo skupaj. To je namreč čas, ko se člani banda še dodatno povežejo, poleg tega pa je takšen prihod tudi bolj profesionalen. Če nimamo lastnega kombija, ga moramo rezervirati vsaj dva tedna vnaprej.

Na zadnji vaji pred dogodkom pripravimo seznam opreme. Pri nalaganju opreme v kombi lahko tako preverimo, če imamo vse potrebno za izvedbo nastopa. Ko prispemo na prizorišče, najprej preverimo, če je organizator priskrbel vse, za kar smo se dogovorili. Preverimo, če nas na odru in v zaodrju čaka vse potrebno, kar potrebujemo za nastop.

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je prenesi-prirocnik-za-muzicarje.png

TONSKA VAJA IN NASTOP

Tonska vaja je čas, ko se poskušamo čimbolj privaditi odru in nastaviti optimalne pogoje za nastop. Priporočljivo je, da se pred tonsko vajo dogovorimo za protokol. Razvrstimo se v vrsto za nastavitev monitorjev, dogovorimo se, katere komade bomo izvedli na tonski vaji, da bomo kar najbolje nastavili vse inštrumente, ki jih uporabljamo. Ko je končno vse na svojem mestu, si lahko zaželimo le še dobro izpeljan nastop, lepo vreme ter odzivno občinstvo.

Ne spreglejte tudi:  Naj bo leto 2021 takšno, kot si ga želite. Naše bo nasmejano!

PRIROČNIK?

Tako, tokrat smo obdelali logistiko koncertnega dne, v našem priročniku pa najdete osnutek pogodbe za nastop, opise nalog posameznih članov ekipe, tabelo za seznam opreme in še kakšno presenečenje. Priročnik vam pošljemo ob prijavi na spodnji povezavi!

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je prenesi-prirocnik-za-muzicarje.png

Če želite več informacij ali pa mogoče potrebujete nekoga, ki vam bo pri vseh teh stvareh pomagal, vas z veseljem vabim, da pridete k nam na kavo in pogovor.

Pridite k nam na kavo!

    Oglasite se nam lahko tudi preko hitrega obrazca:    Read Also