Odkljukajte vaš dogodek od A do Ž – PO DOGODKU

Ne glede na to, ali prirejamo dogodek prvič ali pa smo že izkušeni organizatorji, obstajajo določena opravila, na katera ne smemo pozabiti, pa če organiziramo poslovno srečanje, glasbeni festival ali predstavitev naše nove knjige. Danes se bomo posvetili aktivnostim, ki sledijo po izvedenem dogodku.

PRESS

Ker želimo, da naš dogodek še dolgo odmeva v javnosti, moramo ponovno aktivirati PR aktivnosti. Tokrat imamo na razpolago precej materiala – fotografije z dogodka, video reportažo z izjavami naših gostov, izjave nastopajočih in utrinke z druženja po dogodku. Če smo na dogodek povabili novinarje, jih čimprej prijazno spomnimo na objavo reportaže. Goste, ki jih osebno poznamo, vzpodbudimo, da delijo svojo fotografijo z dogodka na družbenih omrežjih.

ZAHVALA

Ne pozabimo na vse vpletene, ki so pripomogli k uspešni izvedbi dogodka. Imeti stalno in zanesljivo ekipo sodelavcev je neprecenljivo in prav z drobnimi gestami pozornosti ter zahvalo po uspešnem dogodku jim damo vedeti, da cenimo njihov trud. Zahvalimo se tudi morebitnim sponzorjem ter drugim sodelujočim.

Ne spreglejte tudi:  Športniki, klubi, glasbeniki, umetniki … Že imate sponzorja?

Bi želeli prejeti naš checklist, ki vam bo olajšal pripravo in izvedbo vašega dogodka?

FINANCE

Z vsemi vpletenimi čimprej poravnamo finančne obveznosti. Če ni mogoče izpeljati vseh nakazil v dogovorjenih rokih, se čimprej pogovorimo z našimi upniki in določimo nov predviden rok za poravnavo. 

EVALVACIJA

Zadnja aktivnost v sklopu izpeljanega dogodka je evalvacija ali končno ocenjevanje dogodka. Gre za poglobljeno aktivnost, za katero si moramo vzeti čas s celotno ožjo ekipo sodelavcev. Zberemo njihova mnenja in občutke ter predloge za izboljšave ob morebitni ponovitvi dogodka. Pogosto se evalvacijo zamenja z zaključno zabavo ekipe, kjer se po nekaj popitih kozarcih pozabi na vse napake v izvedbi dogodka. Nikakor ne mislim, da takšna zabava ni potrebna, zagotovo pa ne nadomesti kvalitetne evalvacije.

Tako – dogodek smo izpeljali od A do Ž. Checklist, ki ga delimo z vami, vam bo olajšal pripravo in izvedbo dogodka. 

Bi želeli prejeti naš checklist, ki vam bo olajšal pripravo in izvedbo vašega dogodka?

Pridite k nam na kavo!


Oznake:, ,

Read Also