Odkljukajte vaš dogodek od A do Ž – NA DOGODKU

V prejšnjih videih smo “obkljukali” pomembne aktivnosti v fazi načrtovanja ter priprave pred dogodkom, tokrat pa vstopamo v dogajanje na dogodku samem. Prišel je torej dan D, na katerega smo se pripravljali. Akcija!

EKIPA

Preverimo prisotnost ekipe ter razdelitev vlog na dogodku. Poskrbimo za akreditacije za njihov nemoten prihod. Ne pozabimo na t. i. “runnerja”, ki bo lahko v primeru nepredvidenih akcij na voljo za različne naloge. Poskrbimo za hrano in pijačo ter primerne odmore tekom dneva, da bo celotna ekipa zadovoljna dočakala začetek dogodka.

Bi želeli prejeti naš checklist, ki vam bo olajšal pripravo in izvedbo vašega dogodka?

SCENOGRAFIJA & BRANDING

V kolikor želimo na obiskovalcih resnično pustiti vtis, je pomembno, da pred pričetkom uredimo vse prostore, v katere bodo obiskovalci vstopali. Večkrat se sprehodimo po poti obiskovalcev ter smo pozorni na morebitne moteče elemente, ki ne služijo našemu dogodku. Odstranimo vso navlako in preverimo čistočo prostorov. V kolikor smo za dogodek pripravili posebne promocijske materiale z grafično podobo dogodka, jih postavimo na primerna mesta, da bodo dobro vidni obiskovalcem. Verjemite, razlika je očitna.

Ne spreglejte tudi:  Se obeta konec dobe influencerjev? Vse kaže, da bo Instagram ukinil prikaz števila všečkov objave. Kako bodo potezo občutile “insta-zvezde”?

TEHNIČNA BREZHIBNOST

V kolikor bomo izvedli generalko pred dogodkom, bodimo izjemno pozorni na delovanje vseh tehničnih elementov ter morebitne šibke točke v scenariju. Po izvedeni generalki opravimo kratek sestanek z ožjo ekipo ali vodji posameznih področij. To je morda primeren trenutek za nekaj vzpodbudnih besed vsem vpletenim.

GOSTJE

Poskrbimo za ustrezen sprejem naših povabljencev. Izkoristimo dogodek za pogovor in sklepanje novih poznanstev ter mreženje. Če to ni vključeno v sam dogodek, predvidimo čas za druženje z našimi gosti po dogodku. Poskrbimo za prijetno vzdušje, da se bodo obiskovalci po dogodku lažje in dlje zadržali v naši družbi.

Naš dogodek je torej uspešno izpeljan. Danes bomo mirno spali. Kaj počnemo jutri?

Po dogodku moramo načrtovati nekaj ključnih aktivnosti, ki bodo smiselno zaokrožile izpeljavo dogodka, hkrati pa nam olajšale izvedbo naslednjih dogodkov. O tem bomo govorili v naslednji epizodi!

Pridite k nam na kavo!


Oznake:,

Read Also