Kako digitalni marketing deluje?

V osnovi, večje razlike med digitalnim in tradicionalnim marketingom ni. V obeh primerih podjetja skušajo vzpostaviti medsebojno koristen odnos s potencialno bodočimi strankami. Toda digitalni marketing je nadomestil tradicionalni marketing, saj je ustvarjen na način, da bolj načrtno targetira izbrane potrošnike.

Kar pomislite na zadnji nakup, ki ste ga opravili. Morda ste kupili nov avto, popravili streho svoje hiše, ali pa zamenjali dobavitelja papirja v vaši pisarni. Ne glede na to kaj ste kupovali, ste se najbrž o vsem sprva informirali na internetu, tako da ste se pozanimali o najboljših ponudnikih in najboljših možnih rešitvah za vaše interese.

Vaša končna odločitev je potem temeljila na mnenjih, ki ste jih prebrali, nasvetih družine in prijateljev ter na rešitvah in idejah, ki ste jih raziskali.

Največ odločitev o nakupu se namreč začne ravno na spletu. To upoštevajoč, je danes prisotnost na spletu za podjetja aboslutno nujna – ne glede na to, kaj prodajate. Bistvo je, da razvijete strategijo digitalnega marketinga, s katero boste vzbudili pozornost želenih ljudi in uporabili številne različne kanale preko katerih se boste povezali z njimi na različne načine…

Ne spreglejte tudi:  Poraba sredstev na področju digitalnega marketinga dosega rekordne vsote

Potrebna je:
• Kvalitetna vsebina, ki bo publiko ozaveščala o novicah znotraj panoge, o problemih s katerimi se soočajo in kako rešiti te probleme.
• Družbena omrežja za širjenje vsebine in kasnejšo komunikacijo s prijatelji in sledilci.
• Optimizacija spletnih strani za optimizacijo vaše vsebine, tako da se bo pojavila, ko bo nekdo iskal informacije o tem, o čemer ste pisali.
• Oglaševanje, da privabi plačan promet na vašo stran, kjer lahko kupci vidijo kaj prodajate.
• Email marketing, ki bo pridobil povratne informacije (vtise in odzive), da zagotovite, da vaše stranke še naprej prejemajo rešitve, ki jih potrebujejo.

Vse to, so komponente učinkovitega in lahko upravljivega sistema digitalnega marketinga.
In čeprav se na prvi pogled morda zdi vzpostavitev takšnega sistema izredno zapletena in težka, gre v bistvu za spretno prepletanje različnih marketinških taktik, ene za drugo. Večletne izkušnje in medsebojno sodelovanje naših sodelavcev v Agenciji GIG na področju spletnega oglaševanja, administracije in komunikacije, vam zagotavljajo uspešno oblikovanje ter vodenje celostne digitalne kampanje vašega podjetja.

Ne spreglejte tudi:  Se obeta konec dobe influencerjev? Vse kaže, da bo Instagram ukinil prikaz števila všečkov objave. Kako bodo potezo občutile “insta-zvezde”?

Vas zanima več? Pridite k nam na kavo!

Oglasite se nam lahko tudi preko hitrega obrazca:Vir: Digital Marketer
Oznake: , , , , , ,

Read Also