Kaj pomeni modra značka na Facebooku?

V kolikor na Facebooku spremljate znane osebnosti ali poslovne strani večjih podjetij, ste gotovo že opazili majhno modro kljukico, ki stoji poleg imena določenih strani.

Kaj takšna “potrditvena značka” pravzaprav pomeni?

Modra kljukica ob imenu strani označuje in zagotavlja, da gre za avtentično stran določene blagovne znamke, podjetja ali javne osebnosti. Javnosti jasno sporoča, da gre za zaupanja vredno stran, preverjeno s strani Facebooka.

Zakaj je značka pomembna? Javne osebnosti in blagovne znamke z visokim številom privržencev so pogosto izpostavljene prevaram identitete. Facebook je lahko natrpan s številnimi neuradnimi stranmi privržencev določene znane osebnosti ali produkta. Ti v svoji komunikaciji pogosto zavzamejo pozo predstavljanja blagovne znamke ali osebnosti oziroma morda ne dajo jasno vedeti, da njihova stran ni uradna, ampak zgolj združuje ljudi z določenim interesom. 

Značka ob imenu zagotavlja, da gre za dejanski stik z osebo, ki je zadolžena za zastopanje osebnosti, podjetja ali blagovne znamke v javnosti. 

Proces pridobitve modre značke je preprost, glavno vlogo pri tem, ali si vaša stran značko zasluži ali pač ne, pa bo odigral kar Facebookov algoritem sam. 

Ne spreglejte tudi:  Kako načrtovati spletno tiskovno konferenco?

Vseeno pa si možnosti precej povečate, če vaša stran ustreza naslednjim pogojem: 

• stran predstavlja dejansko osebo oz. registrirano podjetje in jo upravljajo njeni zakoniti zastopniki, 
• stran vsebuje opis, profilno sliko in objave, 
• stran mora predstavljati dobro poznano blagovno znamko ali osebo, ki se pojavlja v različnih virih novic (v verodostojnih medijih). 

Značka prinaša neke vrste ugled v očeh uporabnikov, saj vašo stran postavi nad vašo konkurenco, ki te značke nima.  Zavedati se moramo, da so omenjene značke namenjene predvsem dobro poznanim stranem in profilom, ki jih uporabniki pogosto iščejo. Četudi vaša stran še nima potrditvene značke, to ne pomeni, da v očeh javnosti ne deluje kredibilno. To dosežemo z relevantnimi objavami, izpolnjenimi informacijami o strani in povezavami na osnovno spletno stran.

Pridite k nam na kavo!

    Oglasite se nam lahko tudi preko hitrega obrazca:







    Zanimivo za vas:

    Ne spreglejte tudi:  Oglaševanje na omrežju LinkedIn
    Oznake:, ,

    Read Also