Kaj digitalni marketing sploh je?

V osnovi, je digitalni marketing trženje. Gre za način kako danes podjetja naslavljajo svoje potencialne stranke, z namenom prodaje svojega izdelka oz. storitve. Prvo pravilo marketinga je, da je potrebno ponudbo ponuditi ob pravem času in na pravem kraju. Danes so vaše stranke večinoma na spletu; družijo se na družbenih omrežjih, se izobražujejo na spletu in blogih ter se informirajo na spletnih straneh.

Digitalni marketing targetira ravno te kanale in vas preko njih postavlja v fokus bodočih strank. Preko njih vas lahko vidijo, se o vas, vaših storitvah in vašem produktu informirajo, ter vam celo postavljajo vprašanja.

Katere so prednosti digitalnega marketinga?

Močna spletna prezenca vam bo koristila v številnih pogledih:
• olajšala vam bo vzdrževanje odnosa s strankami pred in po prodaji
• pomagala vam bo preobraziti nove kupce v stalne kupce, ki so pripravljeni kupovati več (in večkrat)
• spodbudila bo reklamo “od ust do ust” in delitev znotraj družbenih krogov
• s predlaganjem pravih ponudb ob pravem času bo skrajšala kupčev čas nakupovanja in mu s tem prihranila čas.

Ne spreglejte tudi:  iPhone uporabniki – oglaševalske platforme vam sledijo! Kako to preprečiti?

Ok, razumem prednosti… Kako pa naj se sploh tega lotim?

Če se ravno podajate na pot digitalnega marketinga, se vam najbrž zdi, da je obvladovanje vseh načinov in taktik za online marketing zelo težko, zato bi raje videli, da kdo to opravi namesto vas. Pri Agenciji GIG imamo večletne izkušnje s področja oblikovanja in vodenja spletnih strani, optimizacije spletnih strani, oglaševanja in administracije družbenih omrežij. Učinkovit preplet vseh, vam da odličen digitalni temelj za vaše podjetje: privabljanje novih perspektivnih strank, negovanje in ohranjanje obstoječih odnosov ter podajanje predlogov, na katere se bo vaše občinstvo odzvalo in jih ne bo moglo zavrniti.

Vas zanima več? Pridite k nam na kavo!

    Oglasite se nam lahko tudi preko hitrega obrazca:    Vir: Digital Marketer
    Oznake:, , , ,

    Read Also