5 razlogov, zakaj potrebujete managerja

Imeti dobrega managerja je prav tako pomembno kot imeti dobrega glasbenika v bendu ali dobrega trenerja na igrišču. Tokrat bomo predstavili 5 razlogov, zakaj potrebujete managerja.

1 . Deluje kot povezovalni člen z industrijo

Športnikom in glasbenikom se je ponavadi precej neprijetno pogovarjati o poslu z novinarji, promotorji, založbami in potencialnimi sponzorji, saj so preveč čustveno vpleteni in posledično mnogokrat pristanejo na slabše pogoje sodelovanja.

Manager se v takšnih položajih precej bolje znajde, to pa privede do boljšega izkupička. Izkušen manager ima močan socialni kapital, ki se odraža v vzpostavljenosti številnih osebnih kontaktov in odnosov z ljudmi “iz posla”, vse to pa s pridom izkorišča za grajenje kariere svojega varovanca.

2 . Uvede profesionalizem

Če se je dosedanji uspeh glasbeniku ali športniku nekako “zgodil”, se s prihodom managerja to korenito spremeni. Manager analizira trg ter pripravi management in booking plan, ter plan pridobivanja sponzorjev. Vsaka poteza je skrbno načrtovana, predstavlja kamenček v mozaiku in deluje v skladu s širšim ciljem.

3. Sestavi najboljšo ekipo

Dober manager ve, da je za uspeh potrebno timsko delo. Oblikovanje ekipe in predvsem uresničevanje management plana s strokovnjaki s področij PR-ja, digital oglaševanja, založništva, oblikovanja ter produkcije ni vedno enostavno in zahteva veliko vodstvenega znanja.

Ne spreglejte tudi:  So vaši oglasi na Facebooku in Instagramu zares učinkoviti?

4. Osredotočite se na tisto, kar znate najbolje

Klicanje novinarjev, e-mail komunikacija, iskanje koncertov in sponzorjev, urejanje socialnih omrežij. Vse te aktivnosti tečejo na dnevni bazi in terjajo veliko časa. Zamislite si možen napredek, ki sledi temu, da se kot glasbenik in športnik lahko posvetite samo temu, kar najbolje znate.

5. Poveča vašo kredibilnost

Nenazadnje moramo izpostaviti tudi dejstvo, da manager glasbeniku ali športniku doda kredibilnost, saj pogosto že njegova prisotnost dviguje nivo resnosti in spoštovanja, posledično pa ima boljši poslovni izkupiček. Manager bo veliko lažje prepričal nove ljudi, da se pridružijo v partnerstvo.

Dober manager je močan zaupnik. To vlogo si pridobi z iskrenim osebnim stikom in spoštovanjem glavnih sporočil ter stališč varovanca, ki jih s svojim delom spremeni v tržne prednosti.

Vas zanima več o managementu ali pridobivanju sponzorjev?

Pridite k nam na kavo!

    Oglasite se nam lahko tudi preko hitrega obrazca:    Read Also